ЗА НАС

Изработка на иконостаси, свещници, църковно обзавеждане и реставрация  на храмове

    Екипът на „Иконостас – Бизанти“ е насочил вниманието си към проектиране, изработка и реставрация на иконостаси и цялостно църковно обзавеждане на православни храмове. Изработва и реставрира: иконостаси, църковни свещници с вентилации, проскинитарии, архиерейски тронове, царски двери, аналои, певници, амвони, престоли, клирове,  входни църковни врати, мощехранителници, кувуклии, пангари, носилки за литийни шевствия, външни църковни врати, каси за дарения, шкафове за одежди, обзавеждане на олтари, както и други църковни изделия, аксесоари и украшения.

    Участвал е в редица проекти за възобновяване на храмове на територията на Варненска и Великопреславска митрополия с благословение на Приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, а сегашните проекти екипът изпълнява с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

    В изпълнение на възложените задачи взимат участие различни специалисти: богослов познаващ добре устройството и обзавеждането на православните храмове; художник – проектант; дърворезбари; реставратори на иконостаси и други резбовани изделия; мебелисти на масивна дървесина. За осъществяване на някои проекти фирмата работи с утвърдени майстори в сферата на иконописта, златарството, кованото желязо, леярството, бижутерството, каменоделството и други.

 

Iconostas

НАШИ ОБЕКТИ

Катедрален храм Свето Успение Богородично

Варненска и Великопреславска Света Митрополия

храм Св. прпмчк. Прокопий Варненски

храм Св. Петка, гр. Варна

храм Св. Николай Чудотворец, гр. Варна

храм Св. цар Борис

манастир Св. св. Константин и Елена

храм Св. Йоан Предтеча
храм Св. Харалампий – гр. Шабла,

манастир Св. Марина – с. Ботево,

храм Свето Успение Богородично – гр. Каварна

параклис Св. Георги Победоносец – с. Дропла

храм Св. Петка – гр. Нови Пазар

храм Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици – гр. Каспичан

храм Св. Георги Победоносец – гр. Балчик